עמוד הבית / חדשנות / שר הכלכלה והתעשייה חנך את מפעל "הכל דבש"

שר הכלכלה והתעשייה חנך את מפעל "הכל דבש"

של הדבוראי עמית יוסף באזור התעשייה יסוד המעלה * המפעל הוקם בהשקעה של כ- מיליון וחצי שקלים

באירוע חגיגי במעמד שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, וראש מועצת יסוד המעלה אילן אור, נחנך מפעל המכוורת החדש "הכל דבש" של הדבוראי עמית יוסף, באזור התעשייה יסוד המעלה. הקמת המפעל התאפשרה הודות לפרויקט משרד הכלכלה – "עידוד יזמים לפריפריה", בעזרתו קיבל יוסף הקצאת קרקע לפתיחת המפעל החדש, שהוקם בהשקעה של כמיליון וחצי שקלים.
מפעל "הכל דבש" עוסק בייצור ואריזת דבש, משתרע על שטח של 1,100 מטרים והוא בנוי על שטח של 525 מטרים. המכוורת כוללת כ-700 כוורות המפוזרות בעשרות נקודות רעייה בגליל העליון וברמת הגולן ומייצרת בשנה כ-25 טון דבש. המפעל מעסיק כיום כ-10 עובדים.

בחנוכת מפעל "הכל דבש" ביסוד המעלה
בחנוכת מפעל "הכל דבש" ביסוד המעלה
בהמשך התקיים סיור מקצועי לשר במפעל החדש, כמו גם סדרת טעימות מסוגי הדבש של המכוורת. השר כהן אמר: "קידום התעשייה, התעסוקה והחדשנות בפריפריה הצפונית, הינה משימה הנמצאת בראש סדר העדיפויות של משרד הכלכלה והתעשייה.התעשייה היא מכפיל כח, כאשר בנוסף על יצירת תעסוקה והכנסה באופן ישיר, היא מייצרת מעגלי צמיחה ופעילות כלכלית שממריצה את האזור כולו."
עמית יוסף (46), בעלים מפעל "הכל דבש" החדש, חבלן משטרתי במקצועו, החליט לעשות הסבה מקצועית ולעבור לעבודה בחקלאות, לאחר שיחה אקראית שקיים ברכבת עם בן למשפחת דבוראים מיסוד המעלה. "משהו בדבורה החכמה והעמלנית, סקרן אותי. התחביב התחיל לתפוס תאוצה ובמקביל לשירות המשטרתי, נוצרה מכוורת גדולה. היום מספר שנים אחרי השיחה ברכבת, אני בעל מכוורת אמתית, משווק דבש ומאוהב בדבורה.
"החלטתי להקים מפעל דבש ראשון ביסוד המעלה, חנוכת המכוורת מרגשת במיוחד בימים אלו שאינם קלים לחקלאות בישראל ולענף הדבש. אני מודה למשרד הכלכלה והתעשייה, המועצה מקומית יסוד המעלה ומועצת הדבש שתמכו בהקמת המפעל."
אילן אור, ראש המועצה המקומית יסוד המעלה: "אני מברך על ביקורו של השר ואת היזם עמית יוסף ומשפחתו, תושבי יסוד המעלה על היצירתיות, היוזמה המבורכת וההוכחה שחלומות מתגשמים כשפועלים להגשמתם. שמחתי להיות לעזר בסבך הבירוקרטיה המורכבת, אך בסוף זה השתלם."
זאב מידן, מנכ"ל מועצת הדבש: "הדבוראים ואנוכי מצטרפים לברכות לדבוראי עמית יוסף, על פתיחת מפעל 'הכל דבש'. זהו מהלך לא פשוט עבור חקלאים, בעיקר בענף הדבש בו תנודות רבות, בהתאם לתנאי מזג אוויר ועונות השנה הקיצוניות במדינתנו. כל הכבוד."
מנתוני מועצת הדבש: כיום פועלים בישראל כ-510 דבוראים העובדים ומטפלים ב-110 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ, מתוכן 80,000 כוורות מוצבות באזורים חקלאיים ומשמשות להאבקה.

אודות admin

עשוי לעניין אותך

עמי ארנין

השפעת צינון פרות יבשות על ביצועיהן בתחלובה העוקבת

סיכום ניסוי 2016 ד"ר עמי ארנין, ד"ר איתי עסיס, ד"ר בני שריר, ד"ר מיכאל ואן …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>