עמוד הבית / חדשנות / ניתוח שקדים

ניתוח שקדים

57% מהציבור צורך שקדים לפחות פעם בשבועיים; 91% ציינו כי הם צורכים שקדים "בגלל שהם בריאים"

שמעון וילנאי – יבול שיא

תוצאות סקר מייצג שבדק את צריכת השקדים בקרב הציבור הישראלי מלמד כי כ-57% מהציבור הישראלי צורך שקדים לפחות פעם בשבועיים. הסיבה המרכזית לכך, פרט לטעם האהוב ולתחושת השובע שמספק השקד, היא הערך התזונתי של השקד; 91% מהנשאלים ציינו כי הם צורכים שקדים "בגלל שהם בריאים".

שקדים
שקדים
,
הסקר, שנערך בקרב מדגם מייצג על ידי נתיב יועצים ופאנל "סקר נט" עבור שולחן שקד במועצת הצמחים, מעלה מספר נתונים מעניינים נוספים: 50% מהנשאלים קונים את השקדים שלהם "בחנות הפיצוחים" לעומת כ-41% שרוכשים בסופרמרקט; שקדים שלמים הם הנצרכים ביותר באופן מובהק (לעומת שקד ירוק ושקדים מולבנים/טחונים); וכ-47% מהנשאלים ציינו שהם קונים שקדים "בתפזורת בלבד" (כלומר, לא ארוזים בשקיות – כפי שנהוג לקנות ברשתות השיווק ובמרכולים), כלומר – חשיבות המותג היא שולית עבור צרכן השקדים הישראלי הממוצע. ומתי נוהגים הישראלים לאכול את השקדים? כ-72% מהנשאלים ציינו כי הם צורכים שקד כ"נשנוש" בין הארוחות, וכ-33% ציינו כי הם צורכים שקדים כאשר הם מארחים או כחלק מצלחת פיצוחים. עוד עולה מהסקר כי הקהל הישראלי לא יודע להבחין בין שקד ישראלי למיובא; למרות ש-46% מהנשאלים ציינו שהם מעדיפים שקד מתוצרת מקומית וכ-4% בלבד העדיפו שקד מיובא (ליתר אין העדפה), 10% מהנשאלים בלבד ציינו כי הם מצליחים להבחין בין שקד מקומי לייבוא, לרוב בעזרת שילוט על המדפים (במקומות בהם השילוט אכן קיים).
לדברי ראובן בירגר, יו"ר שולחן שקד במועצת הצמחים, "בשנים האחרונות צריכת השקדים בישראל בפרט, ובעולם בכלל, עולה בהדרגה. ההסבר המרכזי לכך טמון במודעות הציבורית ליתרונות הבריאותיים הגדולים הטמונים בשקד, והם שגורמים לכך שכיום הביקוש עולה על ההיצע. לשמחתי, השקד הישראלי פופולארי ואהוב במיוחד, בעיקר בשל גודלו לעומת השקדים שגדלים מעבר לים, טעמו המשובח והעובדה שהוא מכיל יותר סידן".
מרב מור-אופיר תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים, מספרת כי אכילת חופן שקדים טבעיים באופן יומיומי משתלבת היטב במגמת הבריאות והמעבר לצריכת מזונות טבעיים, ויכולה לסייע לנו לשמור על אורח חיים בריא, גם כשאנחנו עמוסים. בנוסף, ערכיו התזונתיים של השקד גבוהים מאד, ולכן חופן שקדים מהווה מנת בריאות יומית. השקדים עשירים במיוחד ברכיבים בריאותיים, גם לעומת אגוזים אחרים: הם עשירים מאד במינרלים (במיוחד ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ), בויטמינים, סיבים תזונתיים, חלבונים צמחיים ונוגדי חמצון. לאור הרכבו הייחודי של השקד, שילובו בתפריט, בין הארוחות או כחלק מהארוחה, יכול לסייע בהגברת צריכת ויטמינים, מינרלים וחלבונים וכן לסייע בשמירה על תפקוד מערכת העיכול, בהפחתת רמות הכולסטרול בדם, במניעת מחלות לב וכלי דם, במניעת סרטן וסוכרת ואף בקידום תחושת שובע ושמירה על משקל בריא.
השקדים נהנים מפריחה בישראל, אך למעשה מדובר במגמה עולמית. בשנת 2017 היה יבול השקדים בישראל כ-6,500 טון, כאשר בעולם כולו נאמד היבול בכ-1.25 מיליון טון. מדובר בעליה לעומת שנת 2016, בה נאמד יבול השקדים העולמי בכ-1.1 מיליון טון. רק לאחרונה ערכו ב-BBC בדיקה נרחבת של למעלה מ-1,000 מזונות גולמיים שונים, ונתנו למדענים וחוקרים לבדוק מהו המזון המזין ביותר. בסיומה של הבדיקה זכה השקד במקום הראשון

אודות admin

עשוי לעניין אותך

עמי ארנין

השפעת צינון פרות יבשות על ביצועיהן בתחלובה העוקבת

סיכום ניסוי 2016 ד"ר עמי ארנין, ד"ר איתי עסיס, ד"ר בני שריר, ד"ר מיכאל ואן …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>